november 4, 2015

Combiketel installeren

Stapt u al over op een combiketel?

 

Zeker in oudere woningen, wordt over het algemeen nog gebruik gemaakt van een combinatie tussen een losse CV ketel en een losse boiler. Dit is zonde, want tegenwoordig zijn er veel milieuvriendelijkere oplossing! Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan de investering in een zogenaamde combiketel? Zoals de naam van dit apparaat al enigszins doet vermoeden, combineert een combiketel een losse boiler, met een losse CV ketel tot één apparaat. Dit scheelt u enerzijds behoorlijk in de onderhoudskosten, maar nog beter: het levert u jaarlijks een flinke besparing op de energierekening op! Wij spraken met een loodgieter over de voordelen van een combiketel. Deze loodgieter gaf onder meer aan, dat de kans op storingen aanzienlijk kleiner is.

 

Duurzamer gebruik van energie

 

In de hedendaagse samenleving speelt het verbruik van energie een steeds prominentere rol. Zo wil iedereen een zuinige auto voor de deur hebben staan, moeten de apparaten in uw woning zo zuinig mogelijk functioneren, enzovoorts. Om in deze trend mee te kunnen gaan, is de aanschaf van een combiketel zeer de moeite waard. Het nadeel van een combiketel is echter, dat het vooraf een flinke investering vergt. Dit schrikt veel huishoudens op voorhand af, waardoor men blijft vasthouden aan een combinatie van een losse CV en losse boiler.

 

Een investering in een combiketel is echter een investering in de toekomst! Niet voor niets wordt er in veel nieuwbouwwijken steeds vaker gekozen voor een combiketel, bij de oplevering van de nieuwe woningen. Met een combiketel bent u klaar voor de toekomst en behaalt u jaarlijks een flink rendement. Zo heeft u de investering vooraf over het algemeen binnen vijf tot tien jaar terugverdient, waarna de besparing op de energiekosten enkel nog telt als winst voor uw portemonnee. Daarbij komt het voordeel dat een huis een stuk makkelijker word verkocht als er een goede installatie in hangt. Dus dit heeft een positief effect als u wilt gaan verhuizen.

 

Vraag een loodgieter naar de mogelijkheden

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een combiketel in uw woning? Een loodgieter bij u in de buurt, kan u adviseren over de voor- en nadelen van een combiketel. Tevens kan een loodgieter u helpen bij de aanschaf, de installatie en het onderhouden van de combiketel in uw huis.