november 4, 2015

CV onderhouden

Belang van een goed onderhouden CV ketel

 

De herfst en winter staan jaarlijks garant voor een groot aantal koude dagen, waarop u vrijwel niet zonder uw verwarming kunt. Om nog maar te zwijgen over de lekkere, warme douche die u in de ochtend of avond neemt! Aan de basis van de warmwatervoorziening in uw woning staan de CV ketel en een eventuele boiler, die samen zorgen voor het verwarmen van het water voor de douche, de radiatoren, enzovoorts. Toch zien veel mensen het belang van een goed onderhouden CV ketel niet in, waardoor men in de winter te maken krijgt met storingen in de CV ketel. Erg vervelend, zeker als het net een koude avond is! Op deze website vindt u meer informatie over het belang van het onderhouden van een CV ketel.

 

Storingen in de CV ketel

 

De meeste loodgieters raden u aan, om uw CV ketel minimaal eens per half jaar of jaarlijks te laten nakijken door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Bij het onderhouden van uw CV ketel loopt een loodgieter de volledige ketel na op beginnende slijtage aan onderdelen en grote stofhopen in de ketel. Juist die slijtage en stof staan vaak aan de basis van een vervelende storing in uw CV ketel. Mocht er ook in uw CV ketel of boiler sprake zijn van slijtage, dan kan een loodgieter de versleten onderdelen tijdig voor u vervangen. Zo wordt een uiteindelijke storing tegengegaan en zit u er ook in de herfst en winter lekker warm bij!

 

Het laten onderhouden van uw CV ketel door een loodgieter, is vaak een snel uitgevoerde klus. Zo kost het u weinig tijd, is het goedkoper dan het repareren van een storing en weet u zeker dat u in de winter warm water heeft. Reden genoeg om uw CV ketel eens per half jaar te laten onderhouden.