december 14, 2015

De voordelen van een muurkas

Vindt u het ook zo vervelend dat de warme, lichte zomermaanden erop zitten en dat we nu richting de koude wintermaanden gaan? In deze fase bevinden we ons nu en dat betekent ook dat de temperaturen langzaam gaan zakken en het weerbeeld drastisch verandert. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor uw tuin. De zomerplanten en bloemen moeten vervangen worden voor winterharde exemplaren. Op die manier kunt u als nog van een gezellige en vrolijke tuin in de winter genieten. Anderzijds kunt u ook een speciale muurkas plaatsen waarin u allerlei verschillende en planten en kunt opslaan. Benieuwd naar de voordelen hiervan? Lees dan snel verder in dit artikel.

Dicht bij huis

Het grootste voordeel van een muurkas is dat deze dicht bij huis is. De kas staat als het ware tegen het huis aan, dus u hoeft alleen maar uw achterdeur open te doen en binnen een paar stappen staat u binnen. Dit is natuurlijk ideaal in de winter, omdat u niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden Met een muurkas kunt u uw bloemen en planten verzorgen wanneer u maar wilt.

Een ander groot voordeel is dat u elektriciteit, verwarming en water kan doortrekken. Zodoende hoeft u dit niet apart te regelen, maar kunt u het gewoon bij uw huishouding toevoegen. Ook heeft u lagere energiekosten, omdat alle warmte wordt opgeslagen in de muur. Dus mocht u nog op zoek zijn naar een oplossing voor uw bloemen en planten in de winter, dan is een muurkas de ideale oplossing.

Perfecte wintertuin

Met een muurkas kunt u dus de ideale wintertuin creƫren. U hoeft nooit uw tuin te onderhouden in slechte weersomstandigheden of koude temperaturen. Afhankelijk van de grote van de kas kunt u deze geheel naar eigen wens inrichten. Dus indien u verschillende planten en bloemen wilt laten overwinteren, dan is dit allemaal mogelijk. Mocht u nog ruimte over hebben, dan kunt u er ook wellicht een tuinset in plaatsen, zodat u kunt genieten van een mooie najaarszon. Het maakt dus niet uit hoe groot uw tuin is, muurkassen zijn in diverse maten verkrijgbaar.