Glanzende vloer

Glanzende vloer: wat moet je doen om een coating er als nieuw uit te laten zien? 

Een schone, nette omgeving met een aangename geur en een glanzende vloer geeft ons een ongelooflijk gevoel van welzijn. Maar om die glans intact te houden, moet er wel enige zorg worden besteed aan de vloer. Wil je weten wat je moet doen om de vloer te laten glimmen? In deze post hebben we een aantal onfeilbare tips geselecteerd om jouw vloer als nieuw te bewaren en te bewaren voor een lange tijd. Bekijk onze vloeronderhoud tips!

Verwijder het vuil op de juiste manier
De vloeren hopen verschillende soorten vuil op, dus het is belangrijk om enkele basisprocedures te volgen bij het verwijderen van onzuiverheden. Je moet de volgende stappen uitvoeren:

– Verwijder het oppervlaktevuil met een bezem of stofzuiger;
– Veeg het hele oppervlak af met een licht vochtige doek. Begin bij voorkeur aan het einde van de kamer en ga verder in de richting van de deur om te voorkomen dat je op de vochtige vloer stapt en deze bevuilt;
– Laat de vloer op natuurlijke wijze drogen of versnel het proces met een microvezeldoek;
– Werk af met specifieke procedures voor elk type vloer.

Kies het ideale reinigingsproduct
In dit stadium van afwerking is het belangrijk om producten te gebruiken volgens de bijzonderheden van elke coating. Voor porseleinen tegels, bijvoorbeeld, wordt een neutraal reinigingsmiddel of vloeibare kokosnoot zeep verdund in water aanbevolen om vuil en vettigheid te verwijderen. Marmer en graniet vereisen andere stoffen, zoals azijn (geelachtige of donkere vlekken), benzine (vet) en citroen (roest).

Een mooie vloer met houtkachel

Daarom is het belangrijk om te onderzoeken en uit te zoeken welk product het meest geschikt is voor jouw coating. Dit zorgt voor betere resultaten bij het schoonmaken en een langere levensduur van de vloer.

Vermijd stoffen die schade veroorzaken
Net zoals er ideale producten zijn voor het reinigen van een vloer, moeten andere worden vermeden omdat ze het materiaal kunnen beschadigen. Degenen die het vaakst vlekken en ongewenste effecten veroorzaken zijn bleekmiddel, chloor en alcohol. Sommige vloeren mogen niet eens neutrale reinigingsmiddelen krijgen.

Daarom is het ook de moeite waard om samen met de fabrikant te onderzoeken welke stoffen de vloerbedekking van jouw huis beschadigen. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik ervan te vermijden en ongelukken te voorkomen die vlekken veroorzaken. Sommige kunnen onomkeerbaar zijn of duurdere interventies vereisen.

Bescherm de vloer
Het zijn niet alleen de chemicali├źn die de coating beschadigen. Het kan bekrast worden door onzorgvuldig om te gaan met het meubilair – bijvoorbeeld door tafels en stoelen te verslepen. Een goede oplossing is om stoffen of tapijten onder het meubilair te leggen. Ze verminderen de wrijving tussen de vloer en het onderdeel, waardoor er minder krassen ontstaan.

Prioriteit geven aan kwaliteit
Hoe goed reinigingsproducten en milieuzorg ook zijn, elk type materiaal heeft andere eigenschappen en een grotere of kleinere duurzaamheid. Wie een glanzende vloer langer wil behouden, die er als nieuw uitziet, moet hiermee rekening houden bij de aankoop van de vloer voor het huis.

Daarom moet degene die de vloer lang wil laten glanzen, prioriteit geven aan een duurzame vloer. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor producten van hoge kwaliteit, aangeboden door leveranciers die bekend staan om hun betrouwbaarheid.