november 4, 2015

Lekkages verhelpen

Lekkages in uw woning verhelpen

 

Voor veel huishoudens vormen lekkages een van de grootste ergernissen, naast bijvoorbeeld een verstopping in het toilet of een inbraak in huis. Enerzijds komt deze frustratie weg bij het feit dat een lekkage vaak lastig te verhelpen is, anderzijds kan een lekkage een blijvende en soms zelfs niet te herstellen waterschade aanrichten. U moet er toch niet aan denken, dat uw administratie of uw fotoboeken blijvend beschadigd raken? Wij spraken met een loodgieter, die ons meer kon vertellen over de mogelijkheid tot het verhelpen van een lekkage in uw huis. Op de website van een loodgieter uit Zaandam vindt u hier meer informatie over.

 

De bron van een lekkage vinden

 

Het moeilijkste van het verhelpen van een lekkage, is het vinden van de bron ervan. Soms ontstaat een lekkage rond de afvoer van een apparaat als de vaatwasser of de wasmachine, in andere gevallen komt een lekkage weg bij een beschadigde leiding, enzovoorts. Dergelijke plekken zijn met het blote oog vaak lastig te vinden, waardoor de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt wellicht gewenst is. Een loodgieter heeft de juiste gereedschappen om de bron van een lekkage snel voor u te vinden. Vervolgens kan de loodgieter de lekkage direct voor u verhelpen, door bijvoorbeeld een rubberen bandje om de plek van de lekkage te binden, een deel van de leiding voor u te vervangen, enzovoorts.

 

Soms komt de lekkage weg van plekken, waar een loodgieter te weinig verstand van heeft. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder uw dak, als gevolg van slijtage aan uw dakbedekking. In zo’n geval zorgt een loodgieter voor een tijdelijke oplossing, waarna een dakdekker kan zorgen voor de structurele oplossing! In dit voorbeeld zou het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om uw dak of een deel hiervan te laten vervangen.