november 26, 2015

Overkapping als zonwering

Overkappingen worden vooral gebruikt om de leefruimte te vergroten en om ook tijdens het najaar droog en beschut van de tuin te kunnen genieten. Maar ’s zomers kunnen ze ook een ander doel dienen: verkoeling creëren.

[tekst] Ook in Nederland worden we ’s zomers wel eens opgeschrikt door een hittegolf of warmtefront. Hoewel we op dit soort dagen veel in de tuin te vinden zijn, hebben we af en toe ook wel eens behoefte aan wat schaduw. Een overkapping biedt dan uitkomst. Hieronder zit je lekker uit de zon. Nadeel is wel dat er onder een overkapping weinig overblijft van die strak blauwe lucht. Ook hier is een oplossing voor: warmtewerend polycarbonaat

Overkapping van polycarbonaat
Polycarbonaat is in korte tijd uitgegroeid tot een geliefd materiaal voor de productie van overkappingen. Het materiaal is transparant, stevig, onderhoudsvriendelijk en bovendien warmtewerend. Hierdoor zit je onder een overkapping van polycarbonaat altijd in de verkoeling, terwijl er niets verloren gaat van het uitzicht. Het is ook mogelijk om in plaats van transparant polycarbonaat, getint polycarbonaat te kiezen. Hiermee wordt de felle zon wat gedempt, zonder dat het uitzicht eronder leidt.

Benieuwd naar waar een overkapping van polycarbonaat nog meer goed voor is? Klik dan hier.