november 26, 2015

Tips bij dakbedekking

Het aanleggen van dakbedekking is zeker geen klus die alle daags wordt uitgevoerd. Een dakdekker concurrent zal de klus voor u graag uit handen nemen, want er zijn weinig tot een gemiddeld aantal aanvragen op dit gebied. Wij zullen u in dit artikel voornamelijk informeren en tips geven op het gebied van dekbedekking, zodat u de klus gemakkelijker kunt uitbesteden. U weet na het lezen van het artikel waar u op moet letten en hoe u de verschillende dakdekkers met elkaar kunt vergelijken.

Het goed bedekken van uw dak kan u veel problemen schelen. Daarom raden wij u bij voorbaat aan dat u geen geld bespaard op dit gebied. Het kan naderhand de nodige kosten met zich meebrengen en dat is natuurlijk geen graag geziene kostenpost.

Soorten dakbedekking

Bij schuine daken wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van dakpannen. Dit is het makkelijkst om aan te leggen en u heeft hier ook nog de keuze uit keramische of betonnen dakpannen. Keramische dakpannen worden gebakken uit klei en zijn over het algemeen vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. Betonnen dakpakken zijn over het algemeen standaard en niet in (veel) verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook heeft u nog de mogelijkheid om uw schuine dak te bedekken met riet, metalen dakpanelen of lei. Dit wordt echter een stuk minder gedaan door de meeste mensen.

Bij platte daken wordt er voor gebruik gemaakt van kunststof of metalen bedekking. U kunt dit zelf aanleggen, wat erg kan schelen in de kosten. Maar u moet wel bedenken dat het een zeer tijdrovende klus is en u veel gereedschappen nog zal hebben, zoals speciale branders.