november 12, 2015

Voorbereiding tegelen

Bent u van plan om binnenkort uw toilet, keuken of badkamer te tegelen? Vindt u dat het tijd wordt voor een nieuwe muur en wilt u weer eens wat anders? EĆ©n ding is dan zeker; u moet een goede voorbereiding hebben voordat u hiermee gaat beginnen. Met de juiste voorbereiding kunt u het effectiefst te werk gaan en behaalt u het beste resultaat. Maar wat is nu de beste voorbereiding?

Wat moet u doen?

Het eerste wat u moet doen bij het tegelen is rekenen. Hoeveel groot is de ruimte? Hoe groot zijn de tegels? Wat zijn de kosten van de materialen? Met dit soort vragen moet u allemaal rekening houden voordat u gaat beginnen. U moet de ruimte tot aan de millimeter nauwkeurig opmeten. Anders kan u namelijk verkeerd uitkomen met uw tegels en dat zou natuurlijk enorm zonde zijn. Bij het opmeten moet u ook rekening houden met de voegen. Het beste is om overal een even grote ruimte tussen te laten. Dit levert namelijk het mooiste effect op.

Een ander punt waar u rekening mee moet houden is de ondergrond. Helemaal met het lijmen van de tegels is het belangrijk om eerst uit te zoeken wat voor soort ondergrond het is en hoe u dit moet aanpakken. Beton heeft een hele andere aanpak nodig dan pleisterwerk. Houd hier dus rekening bij uw werkzaamheden.

Aan de slag

Nadat u een foutloze voorbereiding heeft afgelegd kunt u gaan beginnen. Zorg dat de tegels op het juiste formaat zijn, zorg dat de lijm klaarstaat en zorg ervoor dat alle benodigde spullen binnen handbereik liggen. Zo kunt u gelijk beginnen en hoeft u niet steeds te stoppen omdat er bijvoorbeeld weer iets mist. Het beste is om onderaan te beginnen en dan langzaam naar boven te werken. Op die manier bereikt u het mooiste resultaat en zult u het snelst werken.

Een extra tip die we u mee willen geven is om goed te kijken naar de kleuren van de tegels. Er kunnen namelijk kleurverschillen zijn. Het beste is dan om de tegels met grote verschillen door elkaar te brengen, zodat het minder opvalt. Waarschijnlijk zal het meevallen hoe groot het contrast is, maar indien u toch veel verschil ziet, is het beter om deze niet naast elkaar aan te brengen.