Voordelen dubbel glas

Voordelen dubbel glas

Zijn je oude ramen aan vervanging toe of wil je investeren dubbel glas animatiein een beter alternatief? Kijk dan eens naar de voordelen van dubbelglas. Ten opzichte van enkel glas heeft dubbel glas verschillende voordelen, bijvoorbeeld met betrekking tot onderhoud en levensduur, maar ook zeker met betrekking tot de bijkomende kosten. Voor het laten zetten van dubbel glas ben je bij Leidenglaszetter.nl op het juiste adres. Onze vakman biedt specialistische kennis bij het laten zetten van dubbel glas, zodat je er zelf zo min mogelijk werk aan hebt, maar toch gegarandeerd bent van de gewenste kwaliteiten.

Voordelen van dubbel glas

In tegenstelling tot enkel glas, wordt dubbel glas gekenmerkt door twee lagen glas, die gescheiden worden door een smalle, holle ruimte waar droge lucht in terecht komt. Deze droge lucht heeft een sterk isolerende werking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dubbel glas doorgaans wel twee keer zo goed isoleert als enkel glas. Soms is er zelfs een metalen laagje aangebracht, waardoor de isolerende werking van de droge lucht nog meer tot zijn recht komt. Hoewel de aanschaf van dubbel glas vaak een behoorlijke investering is, kun je door deze eigenschappen meestal ook zeer besparen op de stookkosten. Dit is natuurlijk zeker in de koude winter maanden erg voordelig. Daarnaast heeft dubbel glas minder onderhoud nodig dan enkel glas. Het is genoeg om jaarlijks even te controleren of de randen van het glas nog goed aanhechten en of er geen kleine gaatjes zijn waar te nemen. Dit kan de isolerende werking van het glas namelijk ondermijnen. Het is het dus zeker waard om de wat hogere aanschafkosten van dubbel glas in perspectief te zien. De glaszetter kan je hierbij van dienst zijn. Deze vakman heeft zowel de kennis die nodig is voor het goed plaatsen van het glas als het bieden van advies over het onderhoud en de levensduur.

Het inwinnen van kennis

Voor iedereen die wilt overstappen op dubbel glas is het belangrijk om kennis in te winnen bij de juiste mensen. Hoewel de voordelen van dubbel glas redelijk voor zich spreken, is het fijn om een idee te hebben van de verhouding tussen aanschafkosten en de mogelijke besparingen. Neem daarom gerust contact op met onze vakman, die met een professionele hand zowel je dubbele glas kan zetten als het geven van informatie over zaken die hier aan gerelateerd zijn.