Woonbeton: Dit moet je erover weten

Wil je woonbeton in jouw woning laten plaatsen? Dan moet je weten wat dit precies inhoudt. Niet alleen zal de vloer er namelijk voor zorgen dat je van veel gemakken bent voorzien, ook kun je een groot aantal keuzes gaan maken. De keuzes beginnen al bij het vinden van een bedrijf dat de vloer kan plaatsen. G-Vloeren is een van de bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in dit type vloer. Alleen is het aan jou om te bepalen of dit de beste oplossing gaat zijn. Door onderstaande informatie door te nemen weet je meer over deze vloer en wat je ervan kunt verwachten. 

Woonbeton met meerdere opties 

Woonbeton bestaat eigenlijk uit meerdere minerale vloeren. De verzamelnaam vat daarom alle vloeren samen die zijn gemaakt om op te kunnen leveren. Je zult daarom nooit een bepaald type tegen gaan komen, maar moet gaan bepalen welke vloer het beste bij jouw interieur gaat passen. De minerale vloeren kunnen onder andere bestaan uit grind, zand of cement. Zo kun je bijvoorbeeld eerst kijken naar een vloer van echt beton. Deze vloer is nog niet geschikt om op te leven, maar dient nog te worden voorzien van een extra laag. Wel kunnen deze in de industrie goed tot zijn recht gaan komen. 

Een extra afwerkingslaag toepassen 

In een werkplaats kun je gaan kijken een woonbeton vloer van kiftbeton. Ook deze vloer zal niet direct geschikt zijn om op te wonen. Als je dit materiaal wel wilt hebben, zal er nog een extra laag overheen geplaatst moeten worden voor de afwerking. Je kunt deze bijvoorbeeld goed gaan combineren met epoxy. Dankzij de extra laag heb je te maken met een vloer die lang meegaat. Daarbij is het een vloer die weinig onderhoud vereist. Even met de stofzuiger en dweil erover geeft jou al voldoende om van een hygiënische vloer te kunnen genieten. 

Geschikt om op te wonen 

Voor woningen kun je het beste gaan kijken naar woonbeton van beton cire of cement. Beide vloeren worden in een dunne laag over een cementdekvloer geplaatst. Door deze laag is de vloer direct geschikt om op te kunnen wonen en hoef je er weinig onderhoud aan te doen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat onder andere vet veel vlekken achter kan laten. Als je knoeit, is het dus belangrijk om het direct weg te halen. Zo voorkom je dat jouw vloer in een korte tijd lelijk wordt. 

G-vloeren.nl: dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

Jouw wensen en eisen 

Woonbeton brengt dus meerdere opties met zich mee en je moet ervoor zorgen dat het helemaal bij jouw woning gaat passen. Je zult daarom jouw wensen en eisen goed voor ogen moeten hebben. Doordat je deze wensen kunt bespreken met een professional heb je ook weer nieuw advies in handen en kan jouw kijk op de vloer gaan veranderen. Uiteindelijk gaat het erom dat je een vloer hebt waar je jarenlang van kunt genieten en waarbij weinig slijtage optreedt. Bereid je daarom altijd goed voor op de aankoop.