december 14, 2015

Zelf interieur timmeren

Steeds meer Nederlanders kloppen voor een leuk meubel of woonaccessoire niet meer aan bij de meubelboulevard, maar gaan hiervoor met hun eigen knutsel skills aan de slag. Met een beetje creativiteit en handigheid kom je namelijk een heel eind. Voor wie een duwtje in de rug nodig heeft, leggen we in dit artikel uit hoe je zelf een leuk meubel maakt. Van pallets.
Pallets doemen steeds vaker op in de Hollandse interieurs. Ze zijn goedkoop, zien er stoer uit en zijn bovendien erg makkelijk om te toveren tot een mooi meubel. Een tweepersoons eettafel bijvoorbeeld. Wat je hiervoor nodig hebt? Drie pallets, een boormachine, schroeven, een schuurmachine, grondverf en een beetje motivatie.

Eettafel van pallets
Voor een tweepersoonstafel heb je slechts drie pallets nodig. Gebruik één pallet als tafelblad en de overige twee als tafelpoten. Met meerdere pallets kun je de tafel uiteraard langer maken. Schroef het tafelblad vast op de tafelpoten, schuur al het zichtbare hout glad en zet de tafel in de grondverf. Lak hem vervolgens in de kleur die het best bij je interieur past en klaar is kees. Kleed de tafel aan met een mooi tafelkleed voor nog meer sfeer.

Salontafel
Voor een leuke salontafel is nog minder werk vereist. Schroef vier wieltjes onder een pallet en je bent al bijna klaar. Schuur ook hier de pallet glad en lak hem in de gewenste kleur. Om te voorkomen dat er spullen door de groeven van de pallets vallen, kun je bovenop de pallet een houten blad schroeven.

Wie toch minder handig is voor al dat geklus, kan hier terecht voor enorm veel kant en klare meubelen voor in en om het huis.